Malzeme: 1 kap su, 2 yemek kasigi tereyag veya margarin (yumusatilmis), 1 yumurta, 31/4 kap un, 1/4 kap seker, 1 atatli kasigi tuz, 3 tatli kasigi kuru maya, ayrica bir kasik erimis tereyag veya margarin.
Yapilisi:
- Butun malzemeyi (ayrica erimis 1 kasik tereyagi haric) ekmek makinasina koyup, "hamur karistirma"yi secin.
- Hamuru makinadan alip, unlu bir yuzeye koyun ve uzerini ortun. 10 dak. daha bekleyin (burada ellerinizi unlamaniz hamuru almaniza yardimci olacaktir).
- Tepsiye aluminyum folyo kagit serin.
- Hamuru rulo yapip, 15 esit parcaya kesin. Her birine yuvarlak sekil verip, tepsiye dizin.
- 180 derecede pisirin. Pismesine yakin, uzerlerine bir firca ile erimis tereyagi surun.
- Uzerleri kizarinca firindan alin.