Sunday, December 31, 2006

SANDVIC EKMEKLERI (SOMUN EKMEKLER)




Malzeme: 1 kap su, 2 yemek kasigi tereyag veya margarin (yumusatilmis), 1 yumurta, 31/4 kap un, 1/4 kap seker, 1 atatli kasigi tuz, 3 tatli kasigi kuru maya, ayrica bir kasik erimis tereyag veya margarin.


Yapilisi:


  • Butun malzemeyi (ayrica erimis 1 kasik tereyagi haric) ekmek makinasina koyup, "hamur karistirma"yi secin.


  • Hamuru makinadan alip, unlu bir yuzeye koyun ve uzerini ortun. 10 dak. daha bekleyin (burada ellerinizi unlamaniz hamuru almaniza yardimci olacaktir).


  • Tepsiye aluminyum folyo kagit serin.


  • Hamuru rulo yapip, 15 esit parcaya kesin. Her birine yuvarlak sekil verip, tepsiye dizin.


  • 180 derecede pisirin. Pismesine yakin, uzerlerine bir firca ile erimis tereyagi surun.


  • Uzerleri kizarinca firindan alin.