Malzeme: 3-4 domates, 250 gr kiyma, 4-5 adet yesil sivri biber, 2 sogan, yarim su bardagi zeytinyagi, 2-3 kasik salca, bir paket pismis gozleme yufkalari (tortilla), istege gore kekik, nane, sarmisak.
Eger hazir hamur kullanmayacaksaniz Hamuru: Un, maya, ilik su, tuz
Yapilisi:
- Soganlari kup dograyip, siviyagda sarartin.
- Uzerine kiymayi, yine ince dogranmis sivribiberleri ekleyin.
- Uzerini kapatacak sekilde ilik su ekleyip, kisik ateste tum malzeme pisene dek pisirin.
- Diger tarafta, un, maya, ilik su ve tuzla hamurunu hazirlayin. Tabak buyuklugunde yufkalar acip, teflon tavada veya sacda bunlari pisirin.
- Hazir pismis gozleme yufkalari kullanacaksaniz, yine bunlari da teflon tavada her iki tarafini da pisirin.
- Aralarina hazirladiginiz harctan koyup, 4-5 kat yapin.
- Bir tavaya 2-3 kasik siviyag koyup, ve 2-3 kasik su koyup salcayi ve kirmizi biberi kizdirin.
- En uste harci koyduktan sonra, uzerine sarmisakli yogurdunu dokup, salcali sosdan uzerine gezdirin.
- Arzu ederseniz kekik, nane ile susleyip, servis yapin.