Malzeme: 2-3 adet yufka, 3 sap pirasa, 250 gr rende kasar veya beyaz peynir, 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), yarim bardak sivi yag, 1 bardak sut, core otu.Yapilisi:
- Pirasalari iyice temizleyin, yikayin ve kucuk kucuk dograyin.
- Bir tavada iki kasik sivi yagda yumusayana dek pisirin.
- Daha sonra ocaktan alip, peynirini, tuzunu ilave edin.
- Bir bardak sut, yarim bardak sivi yag ve yumurtanin beyazini iyice karistirin.
- Yufkalari kucuk kare veya dikdortgenler halinde kesip, uzerine sutlu karisimi surun.
- Daha sonra uc kisimlarina harcini koyup, kenarlarini icine dondurerek rulo halinde sarin.
- Yaglanmis tepsiye dizdikten sonra artan sutlu karisimi uzerine dokun.
- Buzdolabinda iki saat kadar beklettikten sonra, uzerlerine yumurta sarisi ve core otu serpip, firinda 180 derecede pisirin.