Tuesday, December 26, 2006

PIRASALI BOREK

Malzeme: 2-3 adet yufka, 3 sap pirasa, 250 gr rende kasar veya beyaz peynir, 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), yarim bardak sivi yag, 1 bardak sut, core otu.
Yapilisi:

  • Pirasalari iyice temizleyin, yikayin ve kucuk kucuk dograyin.
  • Bir tavada iki kasik sivi yagda yumusayana dek pisirin.
  • Daha sonra ocaktan alip, peynirini, tuzunu ilave edin.
  • Bir bardak sut, yarim bardak sivi yag ve yumurtanin beyazini iyice karistirin.
  • Yufkalari kucuk kare veya dikdortgenler halinde kesip, uzerine sutlu karisimi surun.
  • Daha sonra uc kisimlarina harcini koyup, kenarlarini icine dondurerek rulo halinde sarin.
  • Yaglanmis tepsiye dizdikten sonra artan sutlu karisimi uzerine dokun.
  • Buzdolabinda iki saat kadar beklettikten sonra, uzerlerine yumurta sarisi ve core otu serpip, firinda 180 derecede pisirin.