Malzeme: 2 su bardagi pirinc, 4 su bardagi tavuk suyu, 2 kasik kus uzumu, 1 havuc, 1 su bardagi pismis kestane, 1 tatli kasigi seker, 1 su bardagi haslanmis kusbasi et, 1 adte portakal, tarcin, yenibahar, karabiber, 2 kasik tereyagi.Yapilisi:
- Kestaneleri firinda veya suda pisirin, kabuklarini soyup kenara kaldirin.
- Havucun kabuklarini temizleyip, uzunlamasina kesin ve kenara kaldirin.
- Kusbasi etleri yagda pisirin, uzerine havuclari, pirinci ekleyin ve yine yagda kavurmaya devam edin.
- Uzerine 4 bardak sicak suyu, sekeri, tuzu, kusuzumunu ve kestaneleri ekleyin.
- Pilav pisince uzerine portakal kabugu rendesi, tarcin, yenibahar ekleyip, karistirin.
Tarif, Mehmet Sokmen'e ait.