Thursday, January 18, 2007

YALANCI SU BOREGI

Malzeme: 1 paket phillo dough, 4 bardak sut, 3 yumurta, 2 kasik siviyag, 200 gr beyaz peynir veya kasar peyniri
Yapilisi:
  • Sut, zeytinyagi ve yumurtalari mikserle iyice cirpin.
  • Tepsinin altini yaglayip, yufkalari goz karari iki parcaya ayirin ve iki yufka halinde tepsiye dizin
  • Her iki katta bir yufkalari bu karisimla bolca islatin.
  • Ilk yufkalar bitince, yani boregin ortasina geldiginizde harcini (beyaz peynir, kasar peyniri, vs.) koyun.
  • Tekrar yufkalari sutle islatmaya devam edin.
  • Tum yufkalar bitince, boregi kesin ve uzerine kalan sutlu siviyi dokun.
  • Bir gece buzdolabinda bekletin ve ertesi gun 170 derecede pisirin.