Monday, January 22, 2007

PEYNIRLI KABAK BOREGI

Malzeme: 2 yesil kabak, yarim bag dereotu, 1 bardak sut, 2 kasik zeytinyagi, 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), 4 tane yufka (veya 1 paket phillo dough), 200 gr beyaz peynir
Yapilisi:
  • Kabaklarin kabuklarini soyup, rendeleyin ve icine ince kiyilmis dereotunu ve beyaz peyniri ekleyin.
  • Diger tarafta bir kabin icinde sutu, zeytinyagini ve yumurtanin beyazini karistirin.
  • Tepsinin altini yaglayip yufkayi serin, uzerini sutlu karisimla islatin.
  • Ikinci yufkayi serip tekrar sutlu karisimla islatin ve uzerine penirli, kabakli harci yayin.
  • Uzerine tekrar 3. yufkayi serip, sutlu karisimla islatin.
  • Son yufkayi serdikten sonra yumurtanin sarisini sutlu karisimin icine dokup, karisitirin ve tum yufkalarin uzerine dokun.
  • Boregi istediginiz gibi dilimlere kesip, 170 derecede pisirin.
  • Pisen borek sulanacaktir. Sogumasini bekleyin, cunku soguyunca tum suyunu cekecektir.