Malzeme: 2 yesil kabak, yarim bag dereotu, 1 bardak sut, 2 kasik zeytinyagi, 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), 4 tane yufka (veya 1 paket phillo dough), 200 gr beyaz peynirYapilisi:
- Kabaklarin kabuklarini soyup, rendeleyin ve icine ince kiyilmis dereotunu ve beyaz peyniri ekleyin.
- Diger tarafta bir kabin icinde sutu, zeytinyagini ve yumurtanin beyazini karistirin.
- Tepsinin altini yaglayip yufkayi serin, uzerini sutlu karisimla islatin.
- Ikinci yufkayi serip tekrar sutlu karisimla islatin ve uzerine penirli, kabakli harci yayin.
- Uzerine tekrar 3. yufkayi serip, sutlu karisimla islatin.
- Son yufkayi serdikten sonra yumurtanin sarisini sutlu karisimin icine dokup, karisitirin ve tum yufkalarin uzerine dokun.
- Boregi istediginiz gibi dilimlere kesip, 170 derecede pisirin.
- Pisen borek sulanacaktir. Sogumasini bekleyin, cunku soguyunca tum suyunu cekecektir.