Malzeme: 1 paket cubuk makarna (fettucino), 4-5 adet kozlenmis kirmizi biber, yarim su bardagi (4-5 kasik) cam fistigi, 2 yemek kasigi feslegen (reyhan), 3 yemek kasigi parmesan peyniri, 1 tatli kasigi sarmisak, siviyag.
Yapilisi:
Makarnayi klasik sekilde pisiriyoruz. Burada bir iki puf nokta bilmeyenler icin:
* Makarna suyuna bir kasik sivi yag koyarsaniz, makarnalar birbirine karismaz.
*Pismis makarnayi soguk suyun altinda yikarsaniz, makarnalar tel tel olur.
*Her ne kadar sivi yag faydali ise de, makarna da pilav gibi ancak tereyaginda lezzetli olur. *Tereyagini eritip, kopugunu alarak, tehlike miktarini azaltabilirsiniz.
Sosu:
- Biberleri incecik dilimleyin.
- Fistiklari 3 kasik tereyaginda hafifce sarartin.
- Uzerine peyniri, biberleri ve feslegenleri ekleyip, bir karistirin ve ocagin altini kapatin.
- Pisirdiginiz makarnanin uzerine dokerek, karistirin.