Sunday, April 1, 2007

CAM FISTIKLI, KIRMIZI BIBER SOSLU CUBUK MAKARNASI


Malzeme: 1 paket cubuk makarna (fettucino), 4-5 adet kozlenmis kirmizi biber, yarim su bardagi (4-5 kasik) cam fistigi, 2 yemek kasigi feslegen (reyhan), 3 yemek kasigi parmesan peyniri, 1 tatli kasigi sarmisak, siviyag.

Yapilisi:

Makarnayi klasik sekilde pisiriyoruz. Burada bir iki puf nokta bilmeyenler icin:

* Makarna suyuna bir kasik sivi yag koyarsaniz, makarnalar birbirine karismaz.

*Pismis makarnayi soguk suyun altinda yikarsaniz, makarnalar tel tel olur.

*Her ne kadar sivi yag faydali ise de, makarna da pilav gibi ancak tereyaginda lezzetli olur. *Tereyagini eritip, kopugunu alarak, tehlike miktarini azaltabilirsiniz.

Sosu:


  • Biberleri incecik dilimleyin.

  • Fistiklari 3 kasik tereyaginda hafifce sarartin.

  • Uzerine peyniri, biberleri ve feslegenleri ekleyip, bir karistirin ve ocagin altini kapatin.

  • Pisirdiginiz makarnanin uzerine dokerek, karistirin.