Thursday, April 19, 2007

TAVUKLU, SEBZELI BOREK

Malzeme: 12 adet Phillo dough yufkasi, 3 adet tavuk gogsu, 1 cay bardagi pismis bezelye, 1 cay bardagi kup seklinde dogranmis ve pismis havuc, 4-5 sap maydanoz, tuz, 2 kasik siviyag (tavuklari kizartmak icin), 1 cay bardagi sut + 1 yemek kasigi siviyag karisimi (borek yufkalarini islatmak icin)

Yapilisi:
  • Tavuk goguslerini kup seklinde dograyin, maydanozlari ince dograyin ve siviyagla beraber tavada kisik ateste pisirin (gerekirse uzerine bir cay bardagi sicak su ekleyin).
  • Uzerine pismis havucu ve bezelyeyi ekleyin.
  • Tuzunu koyup hepsini bir iki cevirin ve ocagi sondurun.
  • Phillo dough hamurlarini ortadan ikiye kesin ve sonra da her birini tekrar kucuk karelere ayirin.
  • Mini kek kalibina, mini kek kaliplarini koyup, iclerine ucer ucer yufkalari yerlestirin.
  • Yufkayi sut ve siviyag karisimi ile iyice islatin.
  • Cukurlara tavuklu sostan koyun ve uzerine rendelenmis mozzarella veya kasar peyniri serpip, firina surun.
  • 180 derecede (350 oF) uzerleri kizarana dek pisirin.