Malzeme: 12 adet Phillo dough yufkasi, 3 adet tavuk gogsu, 1 cay bardagi pismis bezelye, 1 cay bardagi kup seklinde dogranmis ve pismis havuc, 4-5 sap maydanoz, tuz, 2 kasik siviyag (tavuklari kizartmak icin), 1 cay bardagi sut + 1 yemek kasigi siviyag karisimi (borek yufkalarini islatmak icin)Yapilisi:
- Tavuk goguslerini kup seklinde dograyin, maydanozlari ince dograyin ve siviyagla beraber tavada kisik ateste pisirin (gerekirse uzerine bir cay bardagi sicak su ekleyin).
- Uzerine pismis havucu ve bezelyeyi ekleyin.
- Tuzunu koyup hepsini bir iki cevirin ve ocagi sondurun.
- Phillo dough hamurlarini ortadan ikiye kesin ve sonra da her birini tekrar kucuk karelere ayirin.
- Mini kek kalibina, mini kek kaliplarini koyup, iclerine ucer ucer yufkalari yerlestirin.
- Yufkayi sut ve siviyag karisimi ile iyice islatin.
- Cukurlara tavuklu sostan koyun ve uzerine rendelenmis mozzarella veya kasar peyniri serpip, firina surun.
- 180 derecede (350 oF) uzerleri kizarana dek pisirin.