Malzeme: 4 adet yufka, 250 gr ispanak, 250 gr kiyma, 1 sogan, 1 yumurta sarisi (uzeri icin), yarim bardak sivi yag, 1 bardak sut, core otu.
Yapilisi:
- Ispanaklari yikayin ve kucuk kucuk dograyin.
- Bir tavada iki kasik sivi yagda kiymayi, rendelenmis sogani ve ispanaklari beraber kavurun ve tuzunu ilave edin.
- Bir bardak sut, yarim bardak sivi yagi iyice karistirin.
- Yaglanmis tepsiye bir tane yufkayi serip, uzerine sutlu karisimi surun.
- Sonra ikinci yufkayi serip, tekrar sutlu karisimi ve ispanakli kiyma harcini yayin.
- Uzerine diger yufkayi surup yine sutlu karisimi surun.
- En son yufkayi serip, sutlu karisima yumurtanin sarisini katin ve cirpin. En ust yufkanin en ustune bu sutlu karisimi dokup, boregi kesin ve 180 derecede pisirin.
Pisirmeden once boregi buzdolabinda bir kac saat bekletirseniz, daha guzel sonuc alirsiniz.
Arzu ederseniz, boregin uzerine pisirmeden once core otu serpin.