Saturday, April 28, 2007

PEYNIRLI TEPSI BOREGI

Malzeme: 4 adet yufka, 2 su bardagi sut, 1 su bardagi mozzarella peyniri (veya beyaz peynir), 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayri), 2 kasik siviyag, core otu, 1 bag maydanoz (isterseniz).
Yapilisi:
  • Tepsi yaglanir.

  • Bir kaba sut ve siviyag ve yumurta beyazi konulur ve iyice cirpilir.

  • Ilk yufka tepsiye dizilir ve uzeri, sutlu karisimdan iyice islanir.

  • Ikinci yufka serilir ve yine sutlu karisimla islanir ve peynir yayilir (maydanoz da bu asamada peynirle beraber karistirilarak eklenir).

  • Ucuncu yufkada ayni sekilde serilir ve sutle islatilir.

  • Son yufka serildikten sonra, sutlu karisima yumurta sarisi konulur ve cirpilir. Boregin uzerine tum bu sutlu karisim dokulur.

  • Borek kare seklinde kesilir.

  • Bir gece buzdolabinda bekletilir ve ertesi gun 180 oC da (veya 350 F'de) pisirilir.