Saturday, June 23, 2007

SODALI BOREK


Malzeme: 2 su bardagi rendelenmis chedar peyniri (siz beyaz peynir, lor peyniri veya herhangi baska bir peynir kullanabilirsiniz), yarim su bardagi siviyag, 2 su bardagi maden suyu, 2 yumurta (birinin sarisi ve beyazi ayrilmis), pismemis tortilla yufkalari (veya normal yufka), isterseniz maydanoz.


Yapilisi:


  • Tepsi yaglanir.

  • Soda, siviyag, bir yumurtanin tamami ve digerinin beyazi karistirilir.

  • Tortilla yufkalari tepsiye serilir (gerekirse yarisi kesilerek butun tepsi kaplanir)

  • Her katina sodali, yagli karisim surulur.

  • Uc kattan sonra ortaya penir serilir (maydanoz isterseniz, onu da bu asamada eklemelisiniz)

  • Tekrar ayni sekilde diger uc kat da soda ve siviyagla islatilir.

  • En ust kata gelince, sodanin icine yumurta sarisi da katilir ve boregin en ustune dokulur.

  • Borek kucuk kareler halinde kesilir ve uzerine core otu veya susam serpilir.

  • Bir gece buzdolabinda bekletildikten sonra ertesi gun 375 F (190 C) de pisirilir.