Malzeme:
Hamuru icin: 1/2 kg tam un, 2 yumurta, yarim fincan sıvı yağ, yarim su bardagi su.
Ici: 2 sap pirasa, 250 gram kiyma, kimyon, tuz, 2 kasik sivi yag.
Ayrica, 1,5 su bardagi sut ve icine 1 kasik sivi yag.
Yapilisi:
- Pirsalari iyice yikayin ve incecik kesin. Yagsiz tavayi iki kasik sivi yagla islatip, pirasalari ve kiymayi kisik ateste iyice pisirin. Tuzunu ve kimyonu ekleyip, ocagin altini sondurun.
- Unu yogurma kabina dokun, ortasini cukur acip, yumurtalari, tuzu, suyu, sivi yagi ekleyin ve yogurmaya baslayin. Hamurun katiligina gore su veya un ekleyip, elinize yapismayacak yumusak bir hamur yapin.
- Hamuru dort esit parcaya ayirip, yufkalari acin.
- Tepsiyi yaglayip, ilk yufkayi serin ve yufkayi sutle iyice islatin.
- Ikinci kat yufkayi serin ve tekrar yufkayi sutle iyice islatin. Tum ic malzemesini yayin ve ucuncu yufkayi serin.
- Tekrar sutle islatip, son yufkayi serin.
- Tekrar uzerini sutle islatin. Yumurtanin sarisini surun ve boregi kesin. Bu sekilde tum borek islanacak ve daha guzel kabarip, daha guzel pisecektir.
- Boregi dolapta en az iki saat bekletip, 180 C (350 F) de uzeri kizarana dek pisirin.