Malzeme: 1 paket phillo dough (veya uc yaprak yufka), 2 haslanmis patates, 200 gram kiyma, 1 tatli kasigi kimyon, 1 tatli kasigi tuz, 1 su bardagi yogurt, 2 kasik sivi yag, 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), yarim tatli kasigi sarmisak tozu, yarim tatli kasigi kori.Yapilisi:
- Yagsiz tavada kiymayi uzerine yarim bardak su ekleyerek ve kapagini kapayarak kisik ateste pisirin.
- Pisen kiymaya haslanmis ve rendelenmis patatesleri, baharatlari ve tuzu ekleyin.
- Phillo dough yufkalarini (veya borek yufkalarini) kalin seritler halinde kesin.
- Diger tarafta yogurdun icine yumurta beyazi ve iki kasik sivi yag ekleyerek karistirin.
- Phillo dough yufkalarini uclu seritler olarak ust uste koyun ve tum seridi yogurtlu karisimla islatin.
- Seritin en kenarina bir yemek kasigi harctan koyarak ucgen seklinde serit bitene dek dondurerek katlayin (sonunda muska/yada ucgen sekil olacak).
- Diger tum phillo dough yufkalarini da uclu olarak ayni sekilde hazirlayin (Eger hazir boreklik yufka kullanacaksaniz tek kat yeterli olacaktir).
- Muskalari yaglanmis tepsiye dizin.
- Yogurtlu karisimin icine yumurta sarisini ekleyip tekrar cirpin ve tum muskalarin uzerini bu karisimla islatin. Hashas tohumu ekip firinda 180 C (350 F)'de pisirin.