Friday, May 25, 2007

PEYNIRLI ZARF BOREGI

Malzeme: 1 su bardagi mozzarella peynir (Icini istediginiz gibi hazirlayabilirsiniz; beyaz peynirli, ispanakli, kiymali, pirasali, vs.), 1 bag maydanoz, 1 su bardagi (2 kap) yogurt, 2 yemek kasigi siviyag, yarim paket fillo dough (veya 4 tane yufka), 1 yumurta (sarisi ve beyazi ayrilmis), core otu.

Yapilisi:

  • Yogurt, siviyag ve yumurtanin beyazi karistirilir.

  • Phillo dough hamurlarinin ucu ust uste konulur ve yogurtlu karisim hamurun her tarafina surulur.

  • Daha sonra peynir kenarlara konularak, yufka ucgen seklinde katlanir. Bu sekilde bir phillo dough yufkasindan iki tane ucgen borek ve bir tane sigara boregi cikiyor.

  • Yaglanmis veya parsomen kagidi serilmis tepsiye ucgen borekler yerlestirilir.

  • Yogurtlu sosun icine yumurtanin sarisi ilave edilerek, tekrar karistirilir.

  • Boreklerin uzerlerine, kuru yer kalmayacak sekilde yogurtlu karisimdan surulur ve core otu serpilir.

  • 180 C'de (375 F'de) pisirilir.

Not 1. Bu boregi normal yufka ile yaptiginizda, her bir yufkayi sutlu veya yogurtlu sosla islatin ve yufkalari ust uste koyun. Islattiginiz uc yufkayi da ust uste koyduktan sonra, yufkanın yuvarlak kenarlarını ortaya dogru birleştirip kare şekli verin (1. kare). Kare haline gelen yufkanın üzerine ic harcıni koyup, karsilikli koselerini ust uste bindirmeden ortada birleştirin (2. kare). Bu kareyi ucgen halinde kesin (4 tane ayri ucgen). Sonra yaglanmis tepsiye koyup, uzeri icin ayni islemleri yapin.

(Ne yazik ki Amerika'da taze Turk yufkasi bulmak mumkun olmuyor)

Not 2. Bu borek sutlu sosla yapildiginda borek cok sert oluyor. O yuzden yogurtlu sosu oneriyorum.