Friday, May 11, 2007

PATLICANLI, PEYNIRLI BOREK


Malzeme: 1 paket phillo dough, 4 tane patlican, 200 gr beyaz peynir, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, 1 su bardagi sut, 2 kasik sivi yag, 1 yumurta sarisi ve beyazi ayrilmis, corekotu, susam, hashas tohumu


Yapilisi:


  • 4 tane patlicani firinda kozleyin, kabuklarini soyun ve bicakla incecik kesin.

  • Uzerine yine ince dogranmis dereotu, maydanozu ve beyaz peyniri katin. Tuzunu, biberini ekleyip, kasikla karistirin.

  • Yaglanmis tepsiye hamurlari ikili veya uclu yerlestirin.

  • Her kati sut, siviyag ve yumurta sarisini karistirarak yaptiginiz sosla islayin.

  • Yufkalarin yarisini dosediginizde ortaya patlicanli harci yayin ve tekrar yufkalari dosemeye devam edin.

  • En ust kati yaydiktan sonra, yumurta sarisini sutlu sosa dokun ve tekrar karistirip, bu sosu en ust kata bolca dokun.

  • Ustune corekotu, hashas, susam bolca serpin.

  • Boregi istedigini gibi kesin ve bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra (ben genelde bir gece bekletiyorum), 180 derecede (350 F'de) pisirin.