Malzeme: 1 paket phillo dough, 4 tane patlican, 200 gr beyaz peynir, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, 1 su bardagi sut, 2 kasik sivi yag, 1 yumurta sarisi ve beyazi ayrilmis, corekotu, susam, hashas tohumu
Yapilisi:
- 4 tane patlicani firinda kozleyin, kabuklarini soyun ve bicakla incecik kesin.
- Uzerine yine ince dogranmis dereotu, maydanozu ve beyaz peyniri katin. Tuzunu, biberini ekleyip, kasikla karistirin.
- Yaglanmis tepsiye hamurlari ikili veya uclu yerlestirin.
- Her kati sut, siviyag ve yumurta sarisini karistirarak yaptiginiz sosla islayin.
- Yufkalarin yarisini dosediginizde ortaya patlicanli harci yayin ve tekrar yufkalari dosemeye devam edin.
- En ust kati yaydiktan sonra, yumurta sarisini sutlu sosa dokun ve tekrar karistirip, bu sosu en ust kata bolca dokun.
- Ustune corekotu, hashas, susam bolca serpin.
- Boregi istedigini gibi kesin ve bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra (ben genelde bir gece bekletiyorum), 180 derecede (350 F'de) pisirin.