Friday, November 24, 2006
Minik Ellerin Actigi MANTI
Her ne kadar mantimatik kullansam da, her ne kadar becerikli, minik bir yardimcim olsa da manti yapmak tek basina cok zor bir is. Gerci sevdiklerimizin yuzunde ki mutluluk ve heyecan yine de tum yorgunluga degiyor.
Malzeme:
Hamuru:
Istediginiz kadar un (Annem her bir yufka icin bir avuc un der - o her seyi bilir:) ), Su, Tuz
Ici:
Kiyma, sogan, kimyon, tuz, maydanoz (Maydanoz ve sogani mikserden gecirip, tum malzemeyi karistirin).
Elinize yapismayacak bir hamur yaptiktan sonra, hamuru kesip kucuk parcalara ayirin. Uzerlerine islak bir bez koyup, kurumamalarini saglayin.
Mantimatigin buyuklugu kadar actiginiz yufkayi, mantimatigin uzerine yerlestirip, ic malzemesini koyun.
Actiginiz diger bir yufkayi uzerine koyup, oklava ile iyice bastirin.
Butun mantilari, mantimatikten bir gazetenin veya temiz bir ortunun uzerine bosaltip, kurumalarini bekleyin.
Bir tencerede suyu kaynatip, icine kurumus mantilari atin, bir kasik zeytinyag ilave edin.
Mantilar pisince bir kaba cikarin, uzerine sarmisakli yogurt dokun.
Diger tarafta bir tavada erittiginiz tereyagini, bir kasik salca ve kirmizi biber ile iyice kizdirip, yogurdun uzerine dokun.
Isterseniz nane, kekik ile servis yapin.