- Reyhan ve dereotu haric tum malzeme ile hamur yapilir.
- Yaglanmis tepsiye hamur aktarilir
- Eller siviyagla yaglanir ve hamura bastirilarak pide sekli verilir
- Uzeri bir bicakla kesilerek sekil verilir ve uzerine yumurtanin sarisi ve core otu serpilir
- 400 F'de (200 C'de) uzeri kizarana dek pisirilir.
Ayni sekilde Fransiz ekmegi yada Francala ekmek hamuru hazirlanir.
- Hamur kalin bir rulo yapilir ve yaglanmis tepsiye aktarilir
- Bir bicak ile uzerine yukaridaki gibi sekil verilir (veya isterseniz ortadan uzunca keserek sekil verebilirsiniz)
- Uzerine core otu ve susam serperek, 400 F (200 C) de uzeri kizarana dek pisirebilirsiniz.
Ben saglikli olsun diye, butun hamurlarda unu, yarisi beyaz ve yarisi kepek unu olacak sekilde karistirdim.
Afiyet olsun.