Sunday, November 11, 2007

Ramazan Pidesi ve Fransiz Ekmegi (Francala)

Hamurun tarifini asagida ki linkten bulabilirsiniz.
  • Reyhan ve dereotu haric tum malzeme ile hamur yapilir.
  • Yaglanmis tepsiye hamur aktarilir
  • Eller siviyagla yaglanir ve hamura bastirilarak pide sekli verilir
  • Uzeri bir bicakla kesilerek sekil verilir ve uzerine yumurtanin sarisi ve core otu serpilir
  • 400 F'de (200 C'de) uzeri kizarana dek pisirilir.

Ayni sekilde Fransiz ekmegi yada Francala ekmek hamuru hazirlanir.

  • Hamur kalin bir rulo yapilir ve yaglanmis tepsiye aktarilir
  • Bir bicak ile uzerine yukaridaki gibi sekil verilir (veya isterseniz ortadan uzunca keserek sekil verebilirsiniz)
  • Uzerine core otu ve susam serperek, 400 F (200 C) de uzeri kizarana dek pisirebilirsiniz.

Ben saglikli olsun diye, butun hamurlarda unu, yarisi beyaz ve yarisi kepek unu olacak sekilde karistirdim.

Afiyet olsun.