Friday, March 2, 2007
ENGINARLI MAKARNA
Tubacim,
Senin sitendeki tariflerden sonra enginarli makarna tarifi cok basit
kalacak ama gene de yaziyim.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Herhangi tur bir paket makarna klasik olarak pisirilir.
Suzuldukten sonra zeytinyagiyla ve dovulmus sarmisakla karistirilir.
Uzerine tuz,karabiber,kuru feslegen,kuru biberiye,kekik dokulur.
Benim kullandigim enginarlar costco`dan alinmis konserve enginarlar
oldugu icin zaten sivi yag ve limon icindeydiler. O nedenle konserveyi direk
olarak makarnaya kattim.
Ama taze enginar da limonlu suda haslanip karistirilabilir.O zaman
enginarlari biraz zeytinyaginda kavurmak gerekir ki cok yavan olmasin.
Sevgiler,
Nilgun.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PS: Helal olsun vallahi hem fotografciligin,hem yazarligin hem de
asciligin oldukca iyi....