Tuesday, September 27, 2011

PASTANE POGACASI (Peynirli Pofuduk Pogaca) (Gulsum Ozturk Rustemoglu'ndan)


TARIF: 1 su bardağı ılık süt. Yarım su bardağı ılık su.

1 yumurta. Yarım su bardağı sıvı yağ. 1 paket yaş maya (ya da iki paket kuru toz maya; resmini birazdan ekleyecegim).
3 yemek kaşığı şeker. 1 tatlı kaşığı tuz.

Aldığı kadar un.
2 su bardağı kadar unu yoğurma kabına alıp üzerine mayayı ilave edip sütle maya eriyene kadar mıncıklayalım. Maya eridikten sonra üzerine suyu yağı yumurtayı şekeri tuzu ilave edip karıştıralım.
Kıvamını tutturana kadar un ilave ederek yoğuralım. Çok katı bir hamur olmamalıdır. Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayıp yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye aralıklı olarak dizelim. Yarım saat kadar mayalanması için bekletip üzerine yumurta sarısını sürelim susamını serpelim. 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.. Fırından harika kokular gelir kendinizi tutmayın çıkar çıkmaz hemen birini yiyebilirsiniz .
Afiyet olsuuuun..

Not: firin mutlaka 200 derecede olsun o cok onemli..hamur once cok yumusak gibi gorunebilir ama pogaca seklini verince biraz daha un katabilirsiniz, elinize yapismasin diye, cok yumusak gorunup fazla ekstra un eklemeyin.